Χρήσεις & Πλεονεκτήματα

Το φυσικό αέριο αποτελείται από υδρογονάνθρακες σε αέρια μορφή, εκ των οποίων κυρίως μεθάνιο σε ποσοστό άνω του 90%. Είναι δε ελαφρύτερο από τον αέρα και δεν είναι τοξικό.

Το φυσικό αέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στη βιομηχανία, από τους επαγγελματίες και τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρισμού, όσο και στο σπίτι. Η οικιακή χρήση αφορά κυρίως στην κεντρική ή την ατομική θέρμανση, στο ζεστό νερό, το μαγείρεμα και τον κλιματισμό.

Τα πλεονεκτήματα κατά την οικιακή χρήση, ιδιαίτερα στη θέρμανση, προέρχονται από το γεγονός ότι ο κάθε ιδιοκτήτης διαμερίσματος / οικίας μπορεί να έχει το δικό του λέβητα, τον οποίο επιλέγει πότε θα ενεργοποιήσει και πληρώνει μόνο για όσο αέριο καταναλώσει, χωρίς προκαταβολή χρημάτων. Πρόκειται, δηλαδή, για μια περισσότερο πρακτική λύση σε σχέση με τη χρήση πετρελαίου. Εξάλλου, τα τιμολόγιά του είναι συνήθως πιο φθηνά τόσο από το πετρέλαιο όσο και από το ηλεκτρικό ρεύμα, και ο καταναλωτής σε μεσο-μακροπρόθεσμη βάση εξοικονομεί χρήματα. Επίσης, εξοικονομείται χώρος στην κατοικία, αφού δεν απαιτείται η δέσμευση χώρου για δεξαμενή πετρελαίου, δεν απαιτείται συχνή συντήρηση των εγκαταστάσεων, δεν προκαλείται ρύπανση και παρατείνεται η διάρκεια ζωής των συσκευών και του εξοπλισμού. Ακόμη, σε αντίθεση με το πετρέλαιο, που χρειάζεται παραγγελίες και παραλαβές ανά τακτά διαστήματα, η ροή του αερίου είναι συνεχής.

Η χρήση φυσικού αερίου έχει ευεργετικά αποτελέσματα και στο περιβάλλον. Η καύση του δημιουργεί τη μικρότερη ρύπανση σε σχέση με τα λοιπά συμβατικά καύσιμα, συμβάλλει περιορισμένα στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, αφού παράγει μικρότερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με το πετρέλαιο, και δεν προκαλεί όξινη βροχή, καθώς δεν περιέχει καθόλου θείο. Συμβάλλει, λοιπόν, στην προστασία του περιβάλλοντος, για την οποία έχουμε δεσμευτεί και διεθνώς ως χώρα.

Φυσικό Αέριο

Για το διαμέρισμα

Ανεξαρτητοποιηθείτε από την κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας και απολαύστε πλήρως αυτόνομη θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης, όποτε εσείς θέλετε, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο της κατανάλωσης σας!

Περισσότερα →
Φυσικό Αέριο
Φυσικό Αέριο
Φυσικό Αέριο

Για την πολυκατοικία

Συνδεθείτε με το δίκτυο Φυσικού Αερίου για την κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας σας και απολαύστε άφθονη, ποιοτική και οικονομική θέρμανση, χωρίς ουσιαστική παρέμβαση στο κτήριο, καθώς δεν απαιτείται τροποποίηση των υφιστάμενων σωληνώσεων, ούτε εγκατάσταση νέων.

Περισσότερα →