ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Το Τεχνικό Γραφείο του Κου Τσίντζηρα Παρασκευά με τη εμπορική επωνυμία ENERKLIMA εξειδικεύεται στην μελέτη και την κατασκευή ολοκληρωμένων συστημάτων ενδοδαπέδιας θέρμανσης διατηρώντας αποκλειστική αντιπροσωπεία για τον νομό Φθιώτιδας της γερμανικής εταιρίας Hakagerodur, την κορυφαία παγκοσμίως εταιρία κατασκευής προϊόντων ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Αναλυτικότερα η εταιρεία ENERKLIMA αναλαμβάνει :

Μελέτη και εγκατάσταση με ενδοδαπέδια συστήματα (θέρμανση και ψύξη) σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και βιομηχανικούς χώρους.

Εγκατάσταση λεβητοστασίων πετρελαίου ή φυσικού αερίου.

Εφαρμογές εκμετάλλευσης ήπιων μορφών ενέργειας που συμβαδίζουν με την ενδοδαπέδια θέρμανση – ψύξη (ηλιακή ενέργεια, γεωθερμία , αντλίες θερμότητας αέρος – νερού).

H ENERKLIMA θέλοντας να πρωτοπορεί στις εγκαταστάσεις ολοκληρωμένων συστημάτων ενδοδαπέδιας θέρμανσης και νιώθοντας την ανάγκη του καταναλωτή για οικονομικότερη ενέργεια και αξιόπιστες εγκαταστάσεις εύχρηστες για τον καθένα, συνεργάζεται και διατηρεί αντιπροσωπείες με τους μεγαλύτερους οίκους προϊόντων που σχετίζονται με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Η αρχή λειτουργίας της ενδοδαπέδιας θέρμανσης εμφανίζεται στην αρχαιότητα

H καύσιμη ύλη ήταν τότε τα καυσόξυλα, και το μέσο μετάδοσης ήταν ο αέρας, ο οποίος διαχέονταν σε υπόγεια κανάλια κάτω από τα δάπεδο. Στην σημερινή μορφή της λειτουργεί επιτυχώς στην ηπειρωτική Ευρώπη τα τελευταία 50 έτη, ενώ στην Ελλάδα ήδη οι πρώτες εγκαταστάσεις λειτουργούν εδώ και 25 χρόνια.

Στο σύστημα αυτό, το ζεστό νερό που μεταφέρει την θερμότητα απο τον λέβητα, προσάγεται σε χαμηλή θερμοκρασία (32-45°C) μέσα στο δάπεδο μέσω σωληνώσεων, μετατρέποντας το δάπεδο σε μεγάλο θερμαντικό σώμα χαμηλής θερμοκρασίας, που ακτινοβολεί ομοιόμορφα σε όλον τον χώρο. Η μέγιστη θερμοκρασία στην επιφάνεια του δαπέδου είναι 26-29°C, δηλαδή χαμηλότερη από την θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος, εξασφαλίζοντας ένα αίσθημα ευεξίας και άνεσης. Η θέρμανση δαπέδου πλησιάζει περισσότερο από κάθε άλλο σύστημα την κατανομή αυτή, πραγματοποιώντας την παλιότερη επιθυμία “ζεστά πόδια – κρύο κεφάλι”.

Πλεονεκτήματα της Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης

Θερμική άνεση και υγιεινό περιβάλλον

Η οριζόντια και έμμεση θέρμανση του χώρου έχει σαν συνέπεια την επίτευξη της ιδανικής κατανομής της θερμοκρασίας για το ανθρώπινο σώμα και την έλλειψη της ξηρότητας του αέρα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών. Επιπλέον η αποτροπή ρευμάτων αέρα, που δημιουργούνται από τις συμβατικές μεθόδους θέρμανσης και κατά συνέπεια η έλλειψη σκόνης και η διατήρηση της υγρασίας του αέρα στο χώρο, δημιουργεί ακόμα πιο ιδανικές συνθήκες, ειδικά για άτομα με χρόνια προβλήματα αλλεργίας και άσθματος.

Εξοικονόμηση ενέργειας

Η μείωση απωλειών από την οροφή και το δάπεδο σε συνδυασμό με την χαμηλή θερμοκρασία προσαγωγής του νερού επιτυγχάνουν λιγότερες ώρες λειτουργίας του λέβητα, επομένως και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και μεγαλύτερη διάρκειας ζωής της εγκατάστασης λόγω μικρότερων καταπονήσεων. Αν λάβουμε υπόψη και το μειωμένο κόστος συντήρησης οδηγούμαστε σε βραχυπρόθεσμη απόσβεση κόστους της εγκατάστασης.

Απόλυτη ελευθερία στη διαμόρφωση των χώρων

Η θέρμανση δαπέδου προσφέρει οικονομία ελεύθερου χώρου και περισσότερες επιλογές στην εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση και ενδείκνυται για κατοικίες, καταστήματα, γραφεία στα οποία δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος ή δεν είναι επιθυμητή η τοποθέτηση εμφανών θερμαντικών σωμάτων. Λόγω έλλειψης πάσης φύσεως εμποδίων στους χώρους, αποφεύγονται οι πιθανοί τραυματισμοί, ειδικά εάν στον χώρο ζουν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένοι.

Ειδικές εφαρμογές

η θέρμανση δαπέδου είναι η μόνη μορφή θέρμανσης που μπορεί να εφαρμοστεί σε ανοικτούς χώρους (όπως σε ημιυπαίθριους χώρους, πεζοδρόμια, αεροδρόμια, γήπεδα κλπ.),καθώς και σε χώρους που απαιτείται προστασία από παγετό (π.χ. πάρκινγκ, ράμπες). Το σύστημα της ενδοδαπέδιας έχει δυνατότητα συνδυαστικής λειτουργίας με:

  • Αντλία θερμότητας(γεωθερμική ή αέρος νερού)
  • Ηλιακή ενέργεια
  • Θερμαντικά σώματα